outsite vandretur outdoor friluftslivom outsite org frisk luft paa nettetoutsite plus medlemskaboutsite tv outdoor youtube kanal

Nye indlæg i forum

Se flere »

Hvem er online

Vi har 1735 gæster og ingen medlemmer online

Hvorfordet.dk

Fantastisk side med gode råd, tips og tricks til friluftsliv og vandring. Jens deler ud af sine erfaringer og du er inviteret til at kigge forbi.

hvorfordet dkBesøg hvorfordet.dk her...

Tilmeld nyhedsbrev

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

MSR Windboiler test og anmeldelse

Vi har været så heldig at få MSRs Windboiler i hånden, før den udkommer til foråret. Windboiler er kogegrej der lover rigtig gode kogetider i vind og blæst, og passer de angivende tider, er det godt nyt for os i Danmark - Her blæser det fanme hele tiden. Foruden kogetiderne, ser den også ud til at have nogle fede features, der også gør den interessant for os der vandre. Det skulle være rigtig let at tage potten af samt bruge gasregulatoren, der er stor nok til, at man kan betjene den med handsker på i kolde forhold. MSR lover også 100% windproof performance, med primary air combustion, men hvad betyder det egenligt? Og holder MSR hvad de lover?

MSR Windboiler fakta

Vægt: 432 g.
Volume: 1 liter.
Kogetid 0,5 liter: 2,45 minutter (under kolde eller vindforhold).

Ekstraudstyr:

1 liter pot.
Hanging kit.
Coffee press.

Anmeldelse af MSR Windboiler

Vi får Windboileren hjem sammen med Reactoren, en ekstra gryde, hanging kit til begge brændere og en masse andet. Man er jo altid som et lille barn, når man modtager sådan en pakke og den blev da også flået op. Allerede i indpakningen af de to systemer, kan man se at der er sket en hel del. Visionen fra MSR var at lave deres mest kompakte kogesystem og der er lykkedes. Den er meget mere kompakt end Reactoren, men der er stadig masser af plads indvendig, til ekstraudstyr, samt at der ikke er sparet på de gode detaljer, men det vender vi tibage til.

msr-windboiler-vs-msr-reactor

MSR Windboiler er højere end Reactoren når den er pakket ud. Men pakket ned, fylder den meget mindre. Inden i er der plads til en 100 g. gas, brænderen, hanging kit og Packtowel. 
Den gode nyhed er at den ikke er som de andre brændere. Den er videreudviklet fint og der er tænkt over produktet. Det er faktisk rigtig fedt at få en nyt produkt i hånden, der rent faktisk også er ny og ikke bare en kopi af andre brændere. Af fede ting kan nævnes at stoffet rundt om potten ikke bliver skoldende varmt, så du kan holde på potten, selvom den koger. 

fatningen på msr windboiler

Fatningen er også rigtig fed. Endelig er der INGEN og jeg gentager INGEN problemer med at sætte potten på brænderen eller tage den af. Man kan faktisk gøre det uden at kigge (se videoen). Det er så fedt ikke at skulle bøvle med at tage den af, når vandet koger, skulle finde det punkt på brænderen hvor man måske kan holde uden at brænde sig og ellers bakse potten af og håbe på det bedste. Potten står lige så stabilt som andre brændere, så der er ikke slækket på sikkerheden.
Gasregulatoren er også rigtig godt tænkt. Den er stor og man betjener den uden problemer - også med handsker på, hvis du er ude i kolde forhold. Låget er BPA frit, så du kan drikke direkte fra potten.

braenderhovedet-paa-windboiler

100% primary air combustion, gastryksregulator og sikkerhed - nu bliver det nørdet

Vi starter med gastryksregulatoren eller såkaldt pressure regulator. Denne sørger for at der kun kommer en forholdsvis lille mængde brændstof på gasform, ud til brænderhovedet. Selvom du skruer helt op, sørger regulatoren for at der stadig er en lille mængde der når flammerne.

En pressure regulator er god for to ting:

1) Brændstof økonomi.
Der er nemlig ingen fordel i at skrue helt op for brænderen og bare fyre gas af. Det koger vandet ikke hurtigere af. Et tip er at holde brænderen på halv til 3/4. Regulatoren gør altså, at brænderen hele tiden er effektiv.

2) Sikkerhed
Hvis en brænder med gastryksregulator vælter, vil regulatoren stadig sørge for at der kun kommer lidt brændstof ud til flammerne. Derfor opstår der ikke stikflammer, hvis f.eks Windboiler vælter. En brænder uden regulator, er ikke sjov, hvis den vælter.

100% primary air combustion, er et system der gør at brænderen ikke er afhængi af luften omkring. Alt luft kommer op gennem brænderen og derfor er Windboiler ikke så letpåvirkelig af vejret, som andre er. 

msr-windboiler-test-og anmeldellse

Se mere om Windboileren her: http://www.windboiler.com/


Skrevet: 5 months 1 week ago af Georas #18108
Georas's Avatar
Tak for en god anmeldelse af et tilsyneladende fedt produkt. Pottens fatning på brænderen virker som en klar forbedring i forhold til fx. Jetboil. Ligeledes vindafskærmningen. Hvad med prisen, er den blevet offentliggjort?
Skrevet: 5 months 1 week ago af Milho #18109
Milho's Avatar
Jeg har lige fået af vide at de har en i Bjergkæden (der blev udgivet 10 i Danmark, til tests konkurrencer osv.) men prisen kan man jo ringe og spørge dem om :)

Det var et held at der nåede at komme vind, mens jeg havde den, så man kunne se at den kunne klare noget modstand. Jeg får den nok igen til Januar, hvor jeg har mulighed for at teste den i Sydsverige - forhåbenlig under kolde og snerige forhold.

Sammen med den nye gas fra Primus, der burde kunne klare ned til -22 grader, er det jo spændende at se om gasbrænderne er blevet mere pålidelige under koldere forhold.
Skrevet: 5 months 6 days ago af Outdoor Rødovre #18145
Outdoor Rødovre's Avatar
Georas wrote:
Tak for en god anmeldelse af et tilsyneladende fedt produkt. Pottens fatning på brænderen virker som en klar forbedring i forhold til fx. Jetboil. Ligeledes vindafskærmningen. Hvad med prisen, er den blevet offentliggjort?

Du kommer til at kunne købe den i Outdoor Rødovre til 800 kr, hvis du handler i den fysiske butik.

vh ib

Outsite.org - Frisk luft på nettet - ©2002-2014 - Betingelser - Kontakt os..

fjallraven Spejdergear stor OutRoedovre stor FNE Outdoor
ProOutdoor stor KebnekaiseAnnonce2 Bjergkaeden stor OutdoorSeason stor2
vandfilter net ImmelnPartner Baalteknik stor Primus
Orifo Calazo Klatregrej stor STM
ErikBJoergensen Friluftsland Casio Fjeld-og-fritid
GrowersCup logo Kongskilde Nordisk  Yeti
Lifestraw2 Tentipi KanoturNu  UrbanOutdoor
OutdoorpeopleBig Cacoon