Opret gratis bruger

hjemmeside-med-vandring-og-hiking-samt-friluftsliv-gratis

Ta' med på fælles vandretur

faelles-vandreture-tag-paa-vandretur-med-andre

Outsite sponsor med grej til friluftslivet

cover photo

Ulvetur i Midtjylland

Ulvetur i Midtjylland

Ulven kommer! Siger de, og der er noget om snakken! Først ulven i Nationalpark Thy og nu også i midtjylland! Så her er turen derud for at lede efter ulven!

På turen passerer vi igennem de steder, hvor ulven har været set for nylig: Gludsted Plantage, Nørlund Plantage (herunder naturligvis Ulvemosen) og Harrild Hede.

Ruten

Vi starter fredag eftermiddag eller aften i Hjøllund. Herfra tramper vi de 4,3 km ud til Trotyslsøen i Gludsted Plantage. Lørdag fortsætter vi gennem Gludsted Plantage og efter en tur over Isenbjergs 102 m forlader vi skoven. Efter ca. 3-4 km's gang afløses det åbne kulturlandskab igen af skov, Nørlund Plantage, som munder ud i Ulvemosen, hvor denne turs billede er taget. Herfra slår vi en stor bue udover Harrild Hede og kommer til Harrildgård. Ca. 22 km er lørdagens tur, men den kan kortes af alt efter rundturen på heden. Den rundtur kunne så evt. i stedet bliver en aftentur eller en frisk morgen tur inden søndagens etape, der i udgangspunktet går til Ejstrupholm. Denne etape på godt 9 km går gennem blandet skov og kulturlandskab. Hele turen bliver ca. 35 km.

Ruten: http://iform.dk/ruteplanner/ejstrupholm/ulvetur-maj-2013

Denne rute er lavet efter adgang med offentlig transport. Har man en eller flere biler, og kan man få placeret en i hvert ende, kunne søndagens etape ligeså vel blive en tur rundt i området ved Harrildgård og Holtum Å, hvor der er mulighed for flere små, fine ture, der kunne sættes sammen til noget større. Eller yderligere udforskning af Harrild Hede. De med masser af tid kan evt. nå både ture rundt i området og herefter til Ejstrupholm.

Offentlig transport

Vi starter fredag i Hjøllund. Eneste mulighed for offentlig transport hertil er X-bussen (rute 926X). Nordfra (Viborg) ankommer bussen 16.30 og 18.15. Sydfra (Vejle-Nørre Snede) kommer bussen 15.55 og 19.00. Søndag går der bus fra Ejstrupholm kl. 13.24 og 16.24 mod Nørre Snede og Horsens st., hvorfra der er forbindelse med tog mod nord og syd. Selvom Brande ligger tættere på, er den mest direkte forbindelse fra Ejstrupholm til tog altså Horsens.

Alternativt kan der altså arrangeres biler i begge ender, hvor der sagtens kan parkeres biler i en weekend uden problemer.

Start og slut!

Da deltagerne fra Sjælland har lang fragttid, starter turen fredag aften i Hjøllund kl. 19! Skulle alle vise sig at komme i bil, kan vi aftale et andet tidspunkt! Og slutter i Ejstrupholm søndag kl. 13.24. Hvis man altså skal man offentlig transport...

Det praktiske: overnatning, mad, vand osv.

Overnatning: fredag aften ved Trotylsøen i Gludsted Plantage. Fin, lille plads med bord-bænke, bålplads og das. Vi er 11 personer i x-antal telte, og pladsen har ca. 5 x 9 m. til teltning, så det kan blive trangt. Der er dog også fri teltning i skoven, men umiddelbart uden om pladsen er der for vådt. Dog er der et hundrede meter væk - øst for dasset - ryddet et større område af skoven. Lørdag aften på overnatningsplads ved Harrild Naturcenter. Her er masser af plads og i øvrigt også 3 helt nyopførte shelters, som jeg har booket til os, så man behøver ikke slå teltet op lørdag aften!

Vand: Vi starter ved Hjøllund Camping, hvor vi sikkert kan få lov til at tanke inden afgang. Når man frem inden kl. 18., har købmanden også åben. Vi passerer et par gårde i løbet af lørdag, hvor man muligvis kan få lov til at tanke. Ved det fine og nye Harrild Naturcenter er der både WC og vand døgnet rundet.

Mad: Medmindre nogen byder ind med en ret, er der individuel forplejning turen igennem.

Der kan samles brænde i skovbunden på hver plads.

 

Alle uanset handicap kan deltage, det være sig rygere, folk med bumser og/eller skæve tænder, indadvendte fødder m.fl. Det eneste, turen kræver, er, at man kan gå 35 km på en weekend.

 

Jeg skal også lige sige, at jeg på ingen måde er ulveekspert, så jeg kan ikke sige noget som helst om de her dyr. Dog ved jeg, at de er tilbage i Danmark efter 200 års fravær.

 

Category
Vandretur
Time
maj 24 2013 at 19:00 - maj 26 2013 at 14:00
Location
De midtjyske heder og plantager
Price
0
Event Admins
Baldguy
 • Natur-John Ulvetur i Midtjylland
  2013-05-23

  mangler det økonomiske og mentale overskud til at komme til Jylland i denne weekend... beklager! God tur til jer andre

 • PingHansen Ulvetur i Midtjylland
  2013-05-13

  Tjah, jeg fik mit grej igen tidligere end ventet. Til gengæld har jeg ødelagt mit fodtøj, og har ikke råd til nyt lige foreløbig, så jeg kommer ikke med alligevel. Suk!
  God tur.

 • Yorick Ulvetur i Midtjylland
  2013-05-04

  Det er ved at falde på plads herovre. Vi bliver 4 i bil og håber på lidt hjælp, med hvor vi skal parkere etc.
  Tak for din/jeres fleksibilitet. Erik

 • Baldguy Ulvetur i Midtjylland
  2013-04-16

  + 5 fra Sjælland, så i alt 11 på turen indtil videre

 • PingHansen Ulvetur i Midtjylland
  2013-04-12

  Se, nu ved jeg ikke, hvor sikker min deltagelse i turen er. Sagen er, at jeg har lånt mit sovegrej og min rygsæk ud til en veninde der smutter af sted til Caminoen i næste uge - det lettede kun hendes oppakning med små 4 kg. Lidt har vel også ret ;o)
  Jeg håber selvfølgelig, at hun når hjem inden d. 24. maj. Vi får se.

 • tohmahawk Ulvetur i Midtjylland
  2013-03-29

  Jeg bliver desværre nødt til at hoppe fra, min kone siger jeg skal med hende til bryllup den 25/5.... Øv men jeg må jo håbe på turen gentages eller datoen ændres ;-)

Confirmed Guests

Vandreruter samt kanoture og kajakture, shelters og hytter samt skove med fri teltning

Vandreruter

Søg på siden og i forum

Info om fællesture:

 √     Alle kan oprette en tur.

 √     Alt fra 1 time til 3 måneder.

 √     Vandre-, padle, bushcraft osv.

 √     Få erfaring fra andre

 √     Opret private ture

 

Hvis du savner selskab på ruten eller vi på weekendtur, så kan du oprette en fællestur. Ved kørsel gælder 2 kr/km/bil til dækning af kørselsomkostningerne. Tag med på de hyggelige ture og få gode råd fra andre.

Translate this site

Danish Arabic Dutch English Finnish French German Icelandic Norwegian Polish Portuguese Russian Spanish Swedish

Hvem er online

Vi har 172 gæster og 3 medlemmer online

 • stokrenden
 • maibon
 • DKW

Tilmeld nyhedsbreve

outsites-nyhedsbreve

Frisk luft på Facebook

Outsite-facebook

Køb/Salg/Bytte: