Nye indlæg i forum

Se flere »

Outsite sponsorer

Opret gratis bruger

Opret gratis bruger på Outsite.org. Læs gratis artikler, gratis vandreture osv.

Køb adgang til Outsite +

Gratis vandreture, store rabatter, osv. Køb adgang her...

Artikelarkivet

Dyk ned i arkivet og læs fede artikler fra vandreture, kanoture osv., se dem her...

Køb, salg og bytte

Nyt køb, salg og bytte af outdoorudstyr i forummet, se her...

Translate Outsite

Danish Arabic Czech Dutch English Finnish French German Icelandic Italian Norwegian Polish Portuguese Russian Spanish Swedish

Hvem er online

Vi har 347 gæster og 13 medlemmer online

Tilmeld nyhedsbrev

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Test af Nordisk Svalbard fjeldtelt

Jeg har i sommeren ´14, testet 2 1-peersoners fjeldtelte i svensk Lapland. Det ene omtales her og det andet i en senere test.

Det første var et Svalbard fra Nordisk. Teltet findes i 2 udgaver der er idendiske bortset fra, at det ene er cirka et halvt kilo lettere end det andet, så et eller andet må der være sparet på. Jeg har testet den 'tunge' version på cirka 2 kilo.

Teltet syntes jeg var lidt bøvlet at slå op første gang, men et kik på Nordisk udmærkede instruktionsvideo, hjalp gevaldigt på det.

 

Man slår inderteltet op først, og snapper så oversejlet på med 5 klikspænder, det går hurtigt også hvis det regner og det relativt tynde men stærke indertelt tørrer hurtigt.

Inderteltet rejses med få pløkke, og 2 stænger der er lette at få gennem kanalerne. Teltet står faktisk med kun barduner i enderne, men bliver mere vindufølsom hvis de to barduner i siderne også benyttes.

Indgangen er skråt foran i teltets højeste ende. Det skråner svagt ned mod fodenden. Jeg kunne sagtens sidde op i åbningen, men jeg er også kun 177 cm høj. Inderteltet er 1 meter højt på det højeste sted, så man skal nok ikke være meget højere end mig, før det kniber med at kunne være der i højden.

Indgangspartiet har et lille absis hvor min rygsæk på 60 liter lige kunne ligge sammen med mine støvler, men så var det en smule bøvlet at komme ind og ud. Man kan godt have sin rygsæk inde i inderteltet. Dette er dog en løsning jeg ikke bryder mig om når rygsækken er våd.

Indgangen i enden af teltet passede ikke mig rigtigt, idet jeg følte det lidt besværligt at komme ind og ud, men en yngre person vil antagelig finde det udmærket. Står teltet rigtigt i forhold til vinden, er åbningen bedre beskyttet end på et telt hvor indgangen er i siden. Telte skal helst stå med 'rumpen' til vinden.

Teltet er super vindstabilt, hvilket en test i en vindtunnel viser på producentens website, men i virkelighedens verden på fjeldet virker det også overbevisende.

Syningerne er noget af det vigtigste så dem gennemgik jeg for fejl og sjusk, men her fandt jeg intet at udsætte på det telt jeg havde lånt. Bardunhæfterne er også solide, men pløkkene er små og tynde, sikkert for at holde den samlede vægt nede. Jeg plejer at kassere de medfølgende pløkke, og bruge nogle af titanium eller easton aluminium. Den løsning fravalgte jeg denne gang og satsede på de medfølgende. De holdt faktisk fint teltet selvom det ruskede noget i det et par nætter. Jeg var også heldig, hvis man kan kalde det det, at have regn og rusk og teltet hold vandet ude, og stod fint selvom det blafrede en del. Det larmede dog ikke mere end andre telte jeg har ligget i i blæst og regn.

Min konklussion er, at Nordisk Svalbard er et fint telt der sagtens holder til nogle fjeldture, og som tilmed fås til en attraktiv pris af kun 1499,00 kr hvilket må siges at være billigt.

Teltet der var udlånt af Spejdergear kan købes samme sted!

 Specifikationer
-Vægt: 2 kg
-Ydermateriale: 100% Polyester - PU coated
-Vandsøjletryk: 3.000 mm
-Indermateriale: Polyester
-Materiale, bund: Oxford Polyester, 8.000 mm
-Stænger: Aluminium 8,5 mm
-Ydermål: 275 x 125 x H 105 cm
-Indermål: 265 x 115 cm, H 100 cm
-Pakmål: 12 x 50 cm
-Pris: 1499 kr