Nye indlæg i forum

  • Pihlen88's Avatar
  • Sovepose(r) til vinterbrug
  • Det er jo lige før man skulle have været ude og afprøve sit nye sovepose system og nye vinter liggeunderlag. Det er lige pt ca 5...
  • Søgaard's Avatar
  • Glædelig Jul og Godt Nytår
  • Også en stor julehilsen fra mig - som nu tidligere redaktør og turleder på sitet. Det er imponerende så flot, siden bliver. Jeg...
  • Georas's Avatar
  • Nordkalotten, norge
  • I Norge er lønningerne cirka 30 procent højere end i Danmark. Dette kombineret med væsentligt lavere skatter giver et meget højt...
  • Buzkashi's Avatar
  • Isolerende indlægssåler
  • Ja, præcis - de har dem bare ikke på lager og der står ikke noget om hvornår de forventes at have dem igen :-(
  • Buzkashi's Avatar
  • Vintertur/Workshop
  • Ja, det er jeg slet ikke i tvivl om - det er bare det, at tiden går for langsom ... jeg vil afsted nu.

Se flere »

Outsite sponsorer

Opret gratis bruger

Opret gratis bruger på Outsite.org. Læs gratis artikler, gratis vandreture osv.

outdoor hjemmeside

Opret gratis bruger her...

Køb adgang til Outsite +

Gratis vandreture, store rabatter, masser af inspirerende artikler og bøger mm.

koeb-adgang-til-outdoor-klub

Køb adgang her...

Turkalender

December 2014
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Hvem er online

Vi har 160 gæster og 9 medlemmer online

Tilmeld nyhedsbrev

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Kajaktur på Møn

Fotoalbum kan ses her: Møn rundt i kajak

Møn rundt fra vandsiden er en af Danmarks flotteste roture. Højdepunktet er turen langs selve Møns Klint. Langs sydkysten byder Møn på et flot farvand, med masser af gode badesandstrande og Møns Klints lillesøster, Hvide Klint, ved Hjelm bugt. Ganske anderledes ror man gennem Færgestrømmens øhav. Nordkystens strækning af Vestmøn byder, igen til afveksling, delvist på skøn skov og skrant helt op til vandkanten. I sin helhed en meget flot og varierende tur på et par dage om man vil.

 

Omkring Møn er mit daglige rovand. Jeg har roet øen rundt, samt dagsture på alle sider af øen utallige gange. Derfor en ren fakta beskrivende turberetning her.

Der er små 100 km hele vejen rundt om Møn. Dette kan gøres ud i et på 19 timer, med 3 timers pause, hvis man er til det. Med ca 50 km pr dag, kan man klare det med en overnatning, men mest nydeligt er det, at tage øen rundt på en weekend med 2 overnatninger.

Start-slut stedet må være op til hver enkel, der er mange muligheder.

Overnatningsmuligheder langs vandet til Møn rundt i kajak.

Se dem her på kort: http://map.krak.dk/m/9EBF7

Camping Mønsbroen og Ulvshale camping ligger direkte ud til vandet.

Pomlerende primitiv camping ligger op på skranten, lidt før Hellehavns nakke fyr og Liselunds slotspark. Her kan ma telte for 30kr/person/nat. Der er toiletter og drikkevand tilgængeligt.

Gæsteovernatning er muligt ved Stege roklub for 25 kr/person/nat, såfremt man er medlem af en roklub.

Der ligger 2 sheltere ved vandet ved Mandemarke haver og der må bivakueres ved siden af Hårbølle havn (lille strandeng vest for havnen). Iøvrigt bivuakering ifølge danske regler for friluftsliv. Sydkysten er hertil klart bedre egnet end Nordkysten.

Indkøbsmuligheder og optankning af vand:Der er indkøbsmuligheder, toilet og drikkevandsoptanknings muligheder i Hårbølle havn, i Klintholm havn, i Stege, samt ved campingpladserne.

Pause i land:

Rundt om det østlige hjørne af Møn er der hovedsagelig stenstrand, dog med mulighed for landgang til nogle gode pauser visse steder, ud over overnatnings stederne. Langs Klinten er der god mulighed for landgang ved Jydelejets, samt ved Grårygfalds trapper.

Både langs nordkysten, men mest langs sydkysten er der flere muligheder for flotte landgangspauser på sandstrand. I Færgestrømmen er der enkelte bådsteder hvor der er mulighed for at gå i land.

Pas på lavvandet, samt højvandet.

Syd for Nyord skal man forberede sig ved hjælp af kort for at finde sejlrender til at komme under Nyord broen og rundt om Ulvshale, for der er store lav vands områder.

Langs Møns Klint er der delvist ikke meget eller ingen strand ved højvand. Sikre dig en aktuel vejr udsigt for det kan være en krævende tur rundt om Møns Klint.

God vind, Marlon.