Nye indlæg i forum

Se flere »

Outsite sponsorer

Opret gratis bruger

Opret gratis bruger på Outsite.org. Læs gratis artikler, gratis vandreture osv.

Køb adgang til Outsite +

Gratis vandreture, store rabatter, osv. Køb adgang her...

Køb, salg og bytte

Nyt køb, salg og bytte af outdoorudstyr i forummet, se her...

Translate Outsite

Danish Arabic Czech Dutch English Finnish French German Icelandic Italian Norwegian Polish Portuguese Russian Spanish Swedish

Hvem er online

Vi har 305 gæster og 11 medlemmer online

Tilmeld nyhedsbrev

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Test af Deuter ATC lite 50+10

I mine bestræbelser for at få rygsækken, og indholdet væsentligt ned i vægt, eksperiementerede jeg med flere løsninger.

De væsentligste elementer hvor vægten kunne sænkes var klart på rygsækken, teltet og soveposen, sådan lige umiddelbart. Når disse ting var fundet i lettere, men alligeve robuste udgaver, kunne jeg altid rette resten til.

Jeg vægter fjeldvandring højere end noget andet, og med de mere end 40 års erfaring jeg har med fjeldvandring, og som guide i fjeldområderne nord for polarcirkelen i Sverige, Norge og i Grønland hvor jeg også har oplevet ekstremt dårligt vejr nogle gange, skal mit grej være til at stole på. Vel har man ikke så dårligt vejr ret ofte. Måske gå der 10 år mellem ekstremt dårligt vejr, men jeg vil ikke risikere at befinde mig midt i det med uhensigtsmæssigt grej, så hellere bære lidt ekstra, hvis man kan udtrykke sig sådan!

Jeg skulle have sænket min samlede rygsækvægt fra 18 kg, så langt ned var jeg kommet fra tidligere 25 kg, til noget mindre.

Jeg havde testet er nyt énmandstelt. Et udmærket telt fra Nordisk, du kan læse testen her!

Nu skulle min 80 liter Gregoryrygsæk udskiftes med et eller andet, der vejede mindre end 3 kg. Som nævnt ville jeg ikke gå på kompromis med holdbarhed, meDeuter-3n heller ikke med bærekomfort. Skulderremme og hoftebærebælte skulle være i orden, godt polstrede og sidde godt på netop min ryg.

Valget faldt denne gang på en Deuter ATC lite, anbefalet og udlånt af Spejdergear.

Deuter tænker nogle, og det gjorde jeg også! Deuter var i min bevidsthed ikke ligefrem et mærke jeg forbandt med letvægt, men snarere med tysk grundighed og kvalitet, ligmed skide tung!

Deuter er heller ikke et mærke der har vundet særlig stor indpas på det danske marked, men det behøver selvfølgelig ikke at betyde at mærket som sådan er dårligt.

Man skal prøve noget nyt og anderledes ind imellem så jeg fik rygsækken hjem. Jeg må sige, at førstehåndsindtrykket var lovende. Rygsækken er veludført og bæresystemet har nogle fine feature, som faldt fint i min smag. Polstringerne, der følger en prøve med rygsækken, er yderst veludført. Tyk polstring der ikke skrider og god ventilation. Jeg er 177 ch høj og vejer 72 kg, har normal længde ryg og skulderbredde, og rygsækken passer mig perfekt, hvilket naturligvis vægter i min bedømmelse.

Som altid gennemgår jeg produktet minutiøst for fabrikationsfejl, og svage led i konstruktionen.
Rygsækken er velforarbejdet og uden dårlige syninger. Forstærkningerne er på de rigtige steder, og lynlåsene er kraftige, hvilket jo vejer, og af mærket YYK.

Deuter-2Rygsækken er forberedt på drikkesystem, hvilket jeg dog ikke finder nødvendikt på fjeldet hvor der er masser af vand, men sækken har også en praktisk lomme til drikkeflaske der er let at komme til, og med elastiklukke der sikrer at flasken ikke tabes.

Praktiske små lommer på bærebæltet til fx. myggemidler, eller andet man gerne vil have let tilgængeligt, når rygsækken bæres.

Spænderne er i god kvalitet der holder til at blive bøjet, og formentlig også holder når det er frostvejr (dette er ikke testet). Remmene skridder ikke i spænderne og polstringerne holder formen og skrider ikke ud. Meshlaget på polstringerne giver god ventilation, men med de temperaturer vi havde på fjeldet i sommeren '14, gjorde naturligvis at man svedte. Det føltes dog ikke ubehageligt. Skulderremme og rygpolstringen bliver ikke klam.

Alt i alt en god rygsæk jeg godt kan anbefale som et alternativ imellem en traditionel tung rygsæk og den ultra lite, der er noget helt andet. Deuter ATC lite 50+10 er en 'rigtig' traditionel rygsæk som vi kender dem, blot i en lettere udgave og her skyldes noget af vægten naturligvis størrelsen.

Slutteligt vil jeg lige nævne, at jeg ALDRIG har noget spændt udenpå min rygsæk. Alt er indeni! Og det var det også på sommerens tur hvor rygsækken blev testet på en 10 dags telttur med al proviant pakket hjemmefra!

Fakta
ACT Lite 50 + 10
Vægt: 1580 g
Volume: 50 + 10 litre
Størrelse: 76 / 30 / 24 (H x B x D) cm
Material: Deuter-Microrip-Nylon, Deuter-Duratex-Lite, Deuter-Ripstop 210


Skrevet: 3 months 2 weeks ago af Hyst #17640
Hyst's Avatar
Jeg er nu gået med denne Deuter ATC lite 50+10 (i tidligere udgave) i ganske mange år.

Jeg kunne til tider godt tænke mig en lille sidelomme - samt at bæltelommen (jeg har kun én) sider lidt for langt bagud på bæltet.

Men jeg har i gennem årene været særdeles glad for denne rygsæk, lige som min anden halvdel for sin ATC lite 45+10 SL. :)
Skrevet: 3 months 2 weeks ago af UdeLeif #17657
UdeLeif's Avatar
Tak for inspirationen! Den skal prøves på min ryg.